Perquè el centre és dinàmic, viu i turístic

Sens dubte la ciutat de Vic és dinàmica i viva:

  • Les fires i els mercats han esdevingut un dels signes d’identitat de Vic, tant en el vessant econòmic i professional, com en el social i el lúdic. A part dels 3 mercats setmanals, durant tot l’any se celebren prop de 12 esdeveniments especials que atrauen a la ciutat més de 550.000 visitants. El Mercat del Ram, el cap de setmana anterior a la Setmana Santa, és el més tradicional. A l’agost, la fira d’antiguitats atreu visitants de tot el país i, al setembre, el Mercat de Música. Vic és des de fa més de vint anys un punt de trobada indispensable per als professionals del sector. Un altre dels grans esdeveniments de l’any és el Mercat Medieval, a principis de desembre, que retorna els carrers del centre històric de Vic al seu origen medieval i que té prop de 250.000 visitants. A nivell comercial, l’Associació de comerciants de CentreVic organitza dues edicions (a l’hivern i a l’estiu) de la Botiga al Carrer, una fira comercial capaç d’atraure més de 30.000 persones en cada edició.
  • Compta amb una gran afluència setmanal: aproximadament unes 18.500 persones es mouen pel centre de Vic els dimarts (dia de mercat) i unes 41.000 persones els dissabtes (mercat i tarda). S’estima que en el global de la setmana comercial (de dilluns a dissabte) pel centre urbà hi passen unes 114.000 persones.

El turisme de Vic

  • Està ben comunicat, l’augment del turisme domèstic i els atractius que és capaç d’oferir Vic a part del seu comerç (l’alt valor patrimonial del centre històric, la seva reconeguda gastronomia i l’oferta cultural) són les causes que porten a que l’afluència de visitants a la ciutat creixi any rere any.